Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (274)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Topskarv og gransanger

torsdag 28. marts 2019
af Joakim Matthiesen

Dagen startede rigtigt smukt med sol og nærmest ingen vind. Selvom vinden dog tog til op ad dagen forblev solen fremme hele dagen. Det betød også at sigtbarheden var rigtigt god hvilket vi havde håbet på. For ingen dis/tåge og lav vind betyder nemlig topskarv! Derfor var forventningerne for netop topskarv i dag skruet helt op. Dante, Hebe og jeg drog ud på grenen omkring kl 06:00 for at observere dagens træk. Dante sad med Rolf og Hebe og jeg sad sammen med Knud. Til at starte med var det de forventelige fugle der fløj forbi. Lidt lommer, nogle sortænder, suler, lidt alkefugle og et par rider kom forbi. Det blev dog hurtigt rigtigt sjovt da det allerede viste sig, at vores forventninger holdte stik og der kl ca. 07:30 kom to topskarver flyvende mod nordvest. De smed sig på vandet og vi kunne rigtigt nyde synet af fuglene med deres fine toppe. Herligt syn! Allerede en halv time efter, altså kl ca. 08:05 kom en flok på hele 4 topskarver i vores teleskoper da de fløj forbi os MEGET tæt på kysten! Virkelig noget af en oplevelse og ikke mindst en ny DK-art for mig. Dante havde to topskarver mere denne morgen, men de kunne kun ses fra verdens ende.

Imens vores fantastiske morgen forløb ude på grenen ringmærkede Peter lidt i fyrhaven. Det blev til årets første ringmærkede gransanger på Skagen Fuglestation. Nu lugter det virkelig af forår!

Hans og Ida gik en tur ud og besøgte os på Grenen og var senere en tur inde i Skagen. Her samlede de vores nye frivillige Anna op.

Dante og jeg tog en hurtig på havnen og ellers skete der ikke meget mere denne dag, da blæsten lidt lagde en stopper for de planer vi havde. Dante lavede et par tærter til aftensmad og de blev en stor succes. Det tog ham dog nogle timer og køkkenet lignede en slagmark da han var færdig, men gode blev de. I morgen kommer blæsten også til at dominere dagen, så vi må se hvad der sker.

Ha’ det godt derude.

Folk på stationen: Peter, Hebe, Dante, Ida, Hans, Anna og Joakim.

Fugle ringmærkede i dag:

Grønirisk – 1

Gulspurv – 2

Gransanger – 1

Bogfinke -1

gransag

Her ses året første gransanger, som ringmærkes på Skagen Fuglestation

rodet

Sådan ser køkkenet ud når det er Dante som står for maden....