Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2019 (192)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Skagen Fuglefestival - over and out!

søndag 12. maj 2019
af Joakim Matthiesen

Så kom dagen vi alle frygtede....Festivalens sidste dag. Ej, det er bare for sjov, men faktisk er det lidt trist at den slutter nu. Der har været så mange mennesker, som har lagt vejen forbi og dermed støttet festivalen. Vi har snakket med en masse glade mennesker og ikke mindst fået spredt budskabet om hvor fedt det er, at se på fugle! Det har været nogle rigtigt gode dage i selskab med en masse engagerede og glade erferne som uerfarne fuglekiggere. 

Dagen i dag var også præget af det grå fyrs 2 års fødselsdag. Det betød kaffe og rundstykker til alle, som mødte op på pladsen i løbet af formiddagen. Det var der rigtigt mange som gjorde. Gårdspladsen har været fyldt med liv de sidste dage. Folk har prøvet kikkerter, lavet snobrød, snakket om dagens fugle, fået ny viden i Birders Club, været med på de guidede ringmærknings-rundvisninger mm. Ja i det hele taget har det bare summet af liv ved Det Grå Fyr. Senere oppe af dagen kom Gustav Urth og holdte et rigtigt underholdenene trylle-show med rigtigt mange deltagere. Herefter stod jeg for en kort rundvisningen i laboratoriet, hvor jeg fortalte om hvordan og hvorfor vi ringmærker fugle. Igen i dag var der stor tilslutning til turen.

Det blev ikke til så mange fugle i dag dog, men der kan da fx nævnes en fiskeørn, som lagde vejen forbi lige over fyret under festivalens begivenheder. Deruover blev der set en markpiber og hedehøg på Grenen, samt en mellemkjove fra Nordstrand. 

Festivalen har trods en våd start, igen i år været en stor succes! Vi glæder os allerede til næste år!

Folk: Joakim Matthiesen, Dante Shepherd, Simon S Christiansen, Hebe Denny and Marie Heuberger, samt en MASSE gæster og bekendte af fuglestationen. 

Ringmærkning i Fyrhaven:

Rødstjert - 2

Gærdesanger - 2 

Munk - 1

Total: 5 

Der bliver lavet snobrød på festivalpladsen

snobrod

Gustav Urth holder trylle-show om natur og fugle

tryl