Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2019 (225)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Besøg fra det svenske

torsdag 6. juni 2019
af Joakim Matthiesen

Vejrudsigten var god, den lovede fuld sol på en blå himmel samt næsten ingen vind. Det bedste var dog nok, at vi kunne se fra til op i mod 20 graders varme. Det er altså det varmeste det har været i Skagen i år og var meget ventet og yderst velkomment! 

Derfor var nettene endnu gang oppe kl 04:00 og observatørene sad endnu engang på Grenen på næsten samme tidspunkt. Dante, Marie og Rasmus var de friske morgen-obsere og Michele, Hebe og jeg tog os af ringmærkningen. Selvom vi er vandt til mange myg i Sardinkrattet var i dag dog ekstra slem da den ikke eksisterende vind fik myggene til, at være yderst aktive, men med et fast myggenet over hovedet gik det nu alligevel. 

lovsangersvensk

Dagens gæst ringmærket i Sverige 

Det blev ikke til den helt store dag sådan talmæssigt, selvom der dog var fugle på hver rundte, hvilket vi er meget glade for! Tilgengæld var der fornemt besøg af fx en dompap og ikke mindst en løvsanger ringmærket i Sverige. Den svenske fugl blev helt klart dagens fugl. Vi har sendt ringens oplysninger til Zoologisk museum og venter spændte på svar. Det er altid spændende med udenlandske genfangster, især når man finder ud af hvor og hvornår fuglen er ringmærket.

På Grenen kunne de melde om store (for årstiden) antal af finker og det samme med lille kornsæb. Brunno og Lene kiggede også både forbi Grenen og Sardinkrattet og fik en masse ny viden om fuglekiggeri og ringmærkning med på vejen! 

Alt i alt en god dag med arter som vi ikkke ser så meget på denne tid af året og selvfølgelig med den svenske fugl som dagens lille hit!

Ringmærkning på Grenen, genfangst i ():

Kærsanger - 2 

Rørsanger - 2 

Munk - 1

Gærdesanger - 1

Tornsanger - 3

Gærdesmutte - 1

Solsort - 1

Bogfinke - 1

Dompap - 1

Total:  13

Folk: Hebe Denny, Dante Shepherd, Joakim Matthiesen, Marie Heuberger, Michéle Pes, Simon S Christiansen, Rasmus Matthiesen, Bruno & Lene