Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2019 (245)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Rundvisningsdag! / guidet-tur-dag

tirsdag 18. juni 2019
af Joakim Matthiesen

Vejrudsigten lovede regn om morgenen. Den holdte stik, selvom der da ikke kom så meget som de havde lovet. Det var dog nok til, at vi ikke åbnede nettene, hvilket passede mig meget godt netop denne dag da jeg lige er kommet tilbage på stationen efter, at have været hjemme i 5 dages tid. Det tager trods alt lidt tid at komme fra Køge til Skagen med offentlig transport.... nærmere sagt faktisk 9 timer. Selvom man bare sidder stille i bus eller tog så tager det faktisk ret meget energi at rejse så langt af en eller anden grund?

Så da vi vågnede omkring kl 08 var vi alle friske og veloplagte til dagens aktiviteter. I dag kom der nemlig to skoleklasser, som er på lejrtur i Skagen. De kom for at høre om liver som frivillig på stationen og lærte hvordan og hvorfor vi ringmærker fugle. Derudover havde jeg forberedt et lille oplæg om plastik-forurening og pesticiders betydning for fuglene. Eleverne har nemlig lige haft om pesticider i skolen, så det var fint at de kunne bruge det lidt i 'virkeligheden'.'

skole

Skoleklasse på tur ved nettene i den gamle fyrhave. Selvom der var mange myg overlevede de alle sammen!

Begge ture gik fint og vi havde et par fugle til begge hold, som de kunne se blive ringmærket. Nu glæder vi os til i morgen hvor ydeligere to skoleklasser kommer og får samme tur som vi har givet i dag.

Resten af dagen var stille og rolig og jeg fik lavet en omgang svensk pølseret til aftensmad.

 

Ringmærkning (Fyrhaven):

Munk - 1

Tornsanger - 2 

Total - 3

Folk: Marie Heuberger, Michele Pes, Joakim Mattiensen, Marianne.