Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (202)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Stille dag

fredag 21. juni 2019
af Joakim Matthiesen

Dagens dagbog bliver kort, for ja, der skete ikke meget i dag.

Dagens højdepunkt var natravnefangsten som sluttede kl 04:00 om morgenen, men den har Michele allerede nævnt i det tidligere indlæg. Det blev desværre ikke til nogen natravne denne gang, men vi fik set en hel masse som fløj rundt i området! Så det var altså en god oplevelse alligevel. Natravnen er godt nok en underlig fætter, men man bliver altid glad når det lykkedes at få den at se. Og det gjorde vi i den grad. I de 5 timer vi brugte i skoven så og hørte vi i hvert fald 6-8 fugle og nok endnu flere. Flere gange fløj de rundt og fangede insekter på kun få meters afstand fra hvor vi sad og vnetede! Fed oplevelse!

Dagen derpå var stille da vi alle sov længe. Vi åbnede nettene i fyrhaven kl 12:00 da en journalist gerne ville filme noget ringmærkning. Vejrforholdene var dog ikke helt optimale og det lykkedes derfor ikke at fange nogle fugle. 

Her et billede fra sidste år hvor det lykkedes at fange en natravn! Det skal nok også lykkes i år, vi har slet ikke givet op endnu!

nat

Herudover skete der ikke rigtigt noget. Vi fik hver især klaret lidt småopgaver, men ellers var dagen sådanset til fri 'fortolkning' så det blev til lidt gåture i området, aflsapning, og ellers ikke meget mere. Men sådan skal det også være nogle gange!

Folk: Marie Heuberger, Marianne, Michele Pes, Joakim Matthiesen