Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (202)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

God dag i Sardinkrattet

søndag 30. juni 2019
af Joakim Matthiesen

Michelé og jeg tog imod det gode vejr og åbnede derfor nettene i Sardinkrattet. Dog skulle vinden lige ligge sig lidt først så det blev kl 05:00 at de nettene var oppe. Der var umildbart fugletomt i området ikke meget rørte sig i buskene og der var heller ikke megen sang rundt omkring. Det skulle dog vise sig ikke at gøre noget overhovedet. For vi havde faktisk en af de bedste morgener, som vi har haft i lang tid. Da var pænt med fugle. Primært var der 1k fuglene som dominerede, altså ung-fugle fra i år. Men det var skam fint. Det var arter som tornsanger, gærdesanger og musvit vi fik i nettene. I alt blev det til 29 nymærkede fugle og 6 genfangster hvilket er rigtigt fint på denne tid.

1kgaerde

Her en af dagens ungfugle, en gærdesanger

Vi fangede og noget uventet en vindrossel. Den burde ikke være i Danmark nu, da det er en art som ikke yngler her. Vi ser den således kun om efteråret og om vinteren, samt under forårstrækket. Alligevel var der altså en som var blevet i Danmark og som hilste på os denne morgen. Det gjorde os nu slet ikke noget.

Imens vi ringmærkede måtte vi også sige forvel til både Marie samt Jesper og Anne. Marie har været på stationen i 2 måneder og vi kommer til at savne hende rigtigt meget. Anne og Jesper har været gæster den sidste uge og det har været rigtigt sjovt og hyggeligt at have dem boende på stationen. Vi håber at vi både vil se Marie samt Jesper og Anne igen en anden gang!

Ringmærkning (Sardinkrattet)

Topmejse - 2

Blåmejse - 1

Gransanger - 1

Vindrossel - 1

Musvit - 4

Rørsanger - 2

Gærdesanger - 5

Tornsanger - 12

Grønsisken - 1

Total: 29

Folk: Marie Heuberger, Michele Pes, Joakim Matthiesen, Anne and Jesper Sandfeld.