Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (202)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Sjældne korsnæb og et nyt spil

mandag 22. juli 2019
af Anders Odd Wulff Nielsen

For Martin, Christina og jeg startede dagen tidligt hos Rolf på Verdens Ende hvor højdepunkterne var fire mallemukker, et par storkjover og en hvidvinget korsnæb. Senere på morgenen rykkede vi alle tre ud i den yderste klitrække for at gøre Knud selskab. Trækket forblev dog sløvt selvom nogle få rider og lidt fjord- og havterner holdte os beskæftiget. Efter et par timers trækobs gik vi ud på Nordstrand hvor den ene af de to brilleand hanner sås rigtig fint mellem cirka 800 sort- og fløjlsænder. Vi fik også aflæst nogle farveringmærkede svartbage og tjekket en mindre flok splitterner for ringe. Erik mødte os på Nordstrand og kunne vise billeder af to juvenile stor korsnæb, som tidligere på morgenen havde gjort trækforsøg og rastet i kort tid på Verdens Ende. Om efteråret når de første store korsnæb som regel først Danmark i september, hvorfor de to ungfugle formentlig er klækket et sted på Skagen Odde.

nordstrand

Eftermiddagen gik med at lappe den ene af vores cykler og at købe ind til de næste par dage. Senere forkælede Kirsten os med lækker aftensmad og efterfølgende introducerede Simon os til det lidt skøre spil "The telegraph" a.k.a. "Kent Elvis". Jeg er sikker på at vi nok få spillet det igen i løbet af efteråret.

Folk: Joakim Matthiesen, Simon S Christiansen, Martin Y Georgiev, Christina Ninou, Anders Odd Wulff Nielsen, Knud Pedersen, Rolf Christensen, Erik Christophersen og Kirsten.