Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (202)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Pirol på obsen og ringmærkning af bysvaleunger

torsdag 25. juli 2019
af Anders Odd Wulff Nielsen

Imens Simon, Martin og jeg sov længe drog Christina på morgenobs på Verdens Ende sammen med Rolf og Henrik W. Kristensen. Morgenens bedste fugl blev en grøn pirol, som gjorde trækforsøg samt de to brilleænder som fortsat er på plads i henholdsvis Skagerrak og Kattegat.

Formiddagens guidede ringmærkningstur så ikke ud til at blive til noget, men heldigvis lykkedes det Kirsten at skaffe to deltagere i sidste øjeblik. Selvom vi ikke havde held med at fange nogen fugle blev det til en fin tur alligevel med to tilfredse deltagere. Efter turen besluttede vi at prøve at ringmærke ungerne fra fyrets ynglende bysvaler. Med lidt hjælp fra Flemming fik vi fat i en lang stige, så vi kunne tjekke de tre reder. Vi ringmærkede i alt syv fede svaleunger fordelt på to kuld. I den sidste rede var redehullet for småt til at vi kunne få fat i ungerne. 

Om eftermiddagen fik Martin og Christina handlet ind og fixet gearene på to af vores cykler, som igen er "fit for fight". Jeg gik selv en tur på Grenen hvor 20 1k tårnfalke og et par storkjover blev det bedste. Dagen sluttede med et lækkert aftensmåltid lavet af Kirsten. 

Folk: Simon S Christiansen, Martin Y. Georgiev, Christina Ninou, Anders Odd Wulff Nielsen, Kirsten, Rolf Christensen, Henrik Wienberg Kristensen og Flemming.