Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (202)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

1. maj og tilbage til start for ringmærkningen, men nu ganske pænt med rovfugle i østenvind

mandag 1. maj 2017
af MJH

Vejr: Skyfrit og sol hele dagen. Blæsende morgen med frisk vind fra sydøst. Drejede i løbet af eftermiddagen om i nordøst og tog af til svag vind sidst på dagen. Temperatur fra morgenens 4°C til 11°C om eftermiddagen. God sigt, men med noget lufturo.

Havde fået lidt for lidt søvn, da håndværkerne i går aftes arbejde med udstillingen i stueetagen til efter kl. 22. Var alligevel ude ved nettene kl 05:00, men håbet om en god ringmærkningsstart på maj måned svandt hurtigt. Modsat det stille vejr i går, så stod der en frisk vind fra sydøst ind i området. Kunne kun åbne 108 netmeter og selv de net stod og blafrede, så fuglene kunne se dem og flyve udenom. Jeg holdt ud i 3 timer, men lukkede altså kl 8, da jeg på det tidspunkt kun havde fanget 4 fugle. En Spurvehøg var dog inde og ligge i et net, men fløj ud igen inden jeg fik fat i den.
Bedste fangst blev den første ringmærkede Broget Fluesnapper i år.

Tog tilbage til fuglestationen for at smøre en madpakke og bruge tiden ude mod nord for at se rovfugle trækket. Blev dog lidt forsinket i de planer, da jeg lige skulle præsenteres for den første nyansatte medarbejder i cafeen. Susanne er uddannet dyrepasser og skulle kunne lave verdens bedste kager, så det virker som en meget spændende samarbejdspartner. Vi skal nok uddybe Susannes interesse for fuglene, mens min diætløn hurtigt kan forsvinde, når jeg bliver fristet af hendes konditorevner!

Tilbage til dagens fugle, så var Klaus Malling Olsen igen på Nordstrand hele dagen i selskab med mange andre folk. Da der altså var rigtig god dækning ved både Nordstrand og Storklit, valgte jeg at prøve den lille perle Nedermosen. Det blev til 5 timer derude i selskab med Niels Edvald Jensen og Morten Ellis Pedersen. Vi fik set en hel del rovfugle med flere falke, 3 Sorte Glenter og Steppehøg som nogle af højdepunkterne. Da jeg senere tog ud til Batterivej for at få den sidste del af eftermiddagens træk mødte jeg Klaus, så han fik vores obs fra Nedermose og har samlet tal for dagens rovfugletræk til DOF basen.rsz dsc 6613 2

Tidligere dage har der været vist nogle forrygende fotos af Steppehøge på nært hold fra Nordstrand. Det er dog ikke alle fugle, der kommer så godt, så i får lige mit foto fra Nedermose af en af dagens 4 2K Steppehøge i Skagen. Kan give et indtryk af, hvordan man også kan se de fugle, men i teleskop var det nu stadig en nydelse at se vores logo live!

Da jeg kl. 17 var tilbage ved Det Grå Fyr kom der stadig lidt falke også over Fyrhaverne, med en fin Lærkefalk og en håndfuld Tårnfalke på et kvarter inden jeg gik ind. Inde i Fyrboligen var der både kommet et par nye tyskere op til installering af udstillingen og de danske konsulenter for tekster og oversættelser er også dukket op. De sidste bliver her lige til åbningsdagen den 12. maj. Lederen af det tyske selskab - Gerd - kom med is til alle og inviterede mig til at hilse på de fugleinteresserede konsulenter. Samtidigt fik jeg så set udstillingen for første gang, hvor de nu er kommet så langt, at der er aktivitet på de fleste skærme. Det bliver spændende at se det endelige resultat om knap 2 uger!

Michael Ancher, vores CES ringmærker, havde premier på årets CES ringmærkning ved Nordstjernevej/Heden. Trods et ihærdigt forsøg med åbne net i 6 timer, blev det en ligeså tam omgang som min ringmærkning på Grenen. Kun 8 fugle blev fanget i løbet af de 6 timer! Det kan kun blive bedre i næste periode, der starter om 10 dage! 

Ringmærkning:
Rødhals    1
Løvsanger  1
Gransanger 1
Broget Fluesnapper   1

CES ringmærkning:
Jernspurv      1
Sangdrossel  2
Rødstjert    1
Munk            1
Løvsanger     1
Gransanger   1
Broget Fluesnapper  1