Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2020 (1)2019 (305)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

En tudse på tur

mandag 5. august 2019
af Anders Odd Wulff Nielsen

Da vejrudsigten forudså gode betingelser for ringmærkning, besluttede vi at gennemføre den 10. CES-runde denne morgen. Endnu en gang var det ungfugle som dominerede fangsten og igen blev tornsanger den absolutte topscorer med 10 ringmærkede fugle, som alle var klækket denne sommer. Undervejs havde vi en guidet tur for fem børn og deres mødre, som til deres store fornøjelse fik set de fleste af morgenens ringmærkede arter. 

Resten af dagen gik med dataindtastning og for mit vedkommende med en eftermiddagstur til Grenen. Fuglemæssigt skete der ikke meget ud over en storkjove og de to brilleand hanner, som atter var på plads. Det bedste blev derimod en strandtudse, som jeg næsten trådte på da jeg var på vej hjem. Det er sjældent at jeg har set disse nataktive dyr i dagslys, og jeg brugte derfor lejligheden til at tage lidt fotos under naturlig belysning.

IMG 3269

Kamouflagen fejler intet hos den lille strandtudse! Bemærk den karakteristiske gule stribe langs med rygraden.

Ringmærkning (Jennes Sø):

Skovpiber 1
Rødhals 2
Solsort 2
Rørsanger 3
Gærdesanger 2
Tornsanger 10
Havesanger 1
Gransanger 4
Løvsanger 3
Blåmejse 3

Total: 31

Folk: Simon S. Christiansen, Martin Y. Georgiev, Christina Ninou, Anders Odd Wulff Nielsen, Heidi Vibe Frederiksen, Niels Dentrup og Cathrine Finger.