Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2019 (300)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Efterårets komme

søndag 11. august 2019
af Anders Odd Wulff Nielsen

Da morgenen bød på en del byger brugte vi dagens tidlige timer på forskellige indendørsopgaver. Kl. 11 troppede to modige franskmænd op til denne uges LIFE-tur i det naturgenoprettede område vest for fuglestationen. Selvom turen blev en noget våd og dyrefattig affære kunne Martin og jeg servere friskplukkede mosebølle-bær og tranebær til de to deltagere. Tilbage ved fuglestationen viste vi dem de døde fugle i fryseren og vores ringmærkningslaboratorium, inden at de tilfredse drog videre mod Grenens spids.

Da vores tur var færdig tog Simon imod en gruppe på 35 historieinteressede pensionister, som kom for at få en rundvisning og høre om fyrets historie.

Heidi og Christina brugte meget af dagen på at lave en fin film om stor præstekrave, som kan ses på vores facebookside. Om eftermiddagen lavede Heidi desuden en lækker cheesecake med en gelé lavet på lokal havtorn. Ikke dårligt!

På trods af et fortsat ret ustadigt vejr over middag, besluttede jeg at prøve lykken på Grenen. Det viste sig at være en god beslutning idet regnen havde skabt flere småsøer på stranden, som tiltrak mange måger, terner og vadefugle. Ved min ankomst var den første fugl jeg fik øje på en fin ungfugl af sorthovedet måge, som blev hængende i området resten af eftermiddagen. I løbet af fem timers observationer blev det også til 7 almindelige kjover, 11 storkjover og 10 vadefuglearter. Det føltes fedt for første gang siden min ankomst, at se så mange fugle på Grenen, og det gav en dejlig fornemmelse af at efteråret for alvor er ved at starte. Let the party begin!

sorthmaage

Ungfugle af sorthovedet måge er i sandhed delikate på trods af deres ikke så markante farver.

Folk: Simon S. Christiansen, Martin Y. Georgiev, Christina Ninou, Anders Odd Wulff Nielsen, Heidi Vibe Frederiksen