Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (202)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Besøg af naturvejledere

torsdag 4. maj 2017
af MJH

Vejr: Skyfri dag med uafbrudt sol. Jævn vind fra nordøst ved solopgang tog hurtigt til i løbet af morgen og blev til frisk vind det meste af dagen. Sidst på eftermiddagen igen løjet af til jævn vind – stadig fra nordøst. Temperatur fra 8 C til 13 C. God sigt.

Selvom der var dømt rent solskin hele dagen, så blev det slet ikke så varmt som i går. Vinden var nemlig tilbage og nåede op i frisk styrke fra nordøst. Jeg fik derfor ikke sved på panden ved morgenens ringmærkningsrunder – hverken af at rende rundt i landskabet eller af antal fugle i nettene. Vinden generede de fleste net, der blafrede for meget til at fange fugle.
Endte med at have mærket 13 stk da jeg lukkede tidligt ned kl 09.
Løvsanger stod igen for broderparten med 8 ud af de 13.
Simon kom forbi tidsnok til at se en glad ringmærker trods det lave fangsttal.
Jeg fik mig nemlig en ny ringmærkningsart denne morgen med fangst af en Lille Korsnæb.rsz dsc 0981

En han Lille Korsnæb blev dagens fugl for mit vedkommende!

rsz dsc 0987

Selv chefen var glad for at stå med en Lille Korsnæb!

Der var et ganske pænt træk af finker over området – langt de fleste Bogfinker, men også flere flokke af Lille Korsnæb. Flokke af Sjaggere kom i de tidligste timer, mens Engpiberne trak mere jævnt fordelt hel frem til jeg lukkede net. En enkelte trækkende adult han Dværgfalk blev det også i mrogenlyset.

Fra Nordstrand var der igen gode fugle til de mange, der står derude fra morgenstunden. Highlights rapporteret videre af vores rovfuglemand Klaus inkluderede en adult Mellemkjove, en ny Gråmåge (denne en 3k fugl) og ikke mindst en Hvidnæbbet Lom, der kom lavt over vandet og må have været en stor oplevelse. Desværre for mig, så bevirkede dens lave flugt over vandet, at jeg ikke kunne se den bag yderste klitrække fra ringmærkningsområdet.

Simon gik en tur rundt omkring Verdens Ende inden han tog imod en gruppe på 4 naturvejledere fra hans kursusdage. De har et døgn på fuglestationen med øvelser og samtaler både ude og inde.
Mens de var på tur ude tog jeg en tidlig frokost og fik besøg af et par DOF medlemmer, der gerne ville se fuglestationen. Da de var gået igen fik jeg samlet en af de nyindkøbte IKEA kommoder, der skal bruges på værelset som printerbord. Vi er presset med plads, så vi må prøve at lufte godt ud på værelset inden sovetid, når printeren har været i brug.

En kort tur ud ved Fyrhaverne som afbræk i de praktiske opgaver gav de første Bynkefugle jeg ser i år, da 2 hanner holdt til i kanten af buskene ud mod Storsig klitheden.
Simon og naturvejlederne havde en rastende Lille Præstekrave på den nyanlagte p-plads og et par Lærkefalke i området. Lærkefalk var i øvrigt en af de talrigeste rovfuglearter over Skagen Odde denne dag!
I Fyrboligens gårdsplads fik jeg hilst på vores faste maler Lene, der har været tilbage nogle dage for at få mere klart inden åbningen den 12. maj. Det bevirkede, at hun i dag var blevet murer på gårdspladsens mur, da murefirmaet åbenbart ikke har tid til at afslutte den del.
Vores cafe værter bød på kaffe og småkager og da de flinke naturvejledere dukkede op med jordbærkage til eftermiddagskaffen, så blev jeg godt belønnet for at gå inde og arbejde i det gode vejr.
Simon stod for den fælles aftensmad og vi kom igennem aftensmødet med opdatering og planlægning af morgendagen inden jeg var klar til at gå tidligt til ro.
Vinden skulle ikke være så strenge i morgen, så jeg satser stort på flere fugle i nettene fra tidlig morgen.

Ringmærkning:
Sangdrossel     1
Gærdesanger   1
Løvsanger     8
Gransanger   1
Bogfinke        1
Lille Korsnæb   1