Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (202)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Løvsanger morgen og venneforeningens eftermiddag

søndag 7. maj 2017
af MJH

Vejr: Lidt vejrskifte i løbet af dagen. Stille morgen med svag brise fra østlig retning. Vinden drejede efterhånden mod nordvest og tog til, så den til aften er hård vind. Fra solopgang lå der en skybræmme over den østlige horisont og den bredte sig langsomt, så der er 7/8 skydække til aften. Endda med en lille regnbyge til aften. Midt på dagene var der dog en del sol og lun luft. Temperatur fra 8°C til 16°C. Rimelig sigt trods noget lufturo.

Alle net blev åbnet før solopgang på en morgen med svag vind. For første gang i år havde jeg virkelig noget at se til med ringmærkningen, da der var kommet et ryk af Løvsangere. Ud af en total fangst på 117 fugle i løbet af de 5 timers mærkning var 93 Løvsangere, der alle fik ring på. Blandt de andre arter på dagens liste var flere Afrika trækkere med arter som Skovpiber, Skovsanger og Broget Fluesnapper, men slet ikke i antal som Løvsangerne.Michael Anchers ringmærkning ved Nordstjernevej gav 38 mærkede fugle. Underligt nok var der ikke samme ryk af Løvsangere hos ham. Til gengæld havde Michael godt med Broget Fluesnapper, da 10 ud af de 38 mærkede fugle var den art.rsz img 0171

Løvsanger dominerede totalt ringmærknignen i dag, men blandt Afrika trækkerne var det nu Rødstjerten, der var den mest farvestrålende.

De tilbageværende frivillige fra Tårnenes dag tog en tur ude omkring Verdens Ende, men oplevede slet ikke så mange arter som i går. Senere fik nogle af dem dog set en Hvid Stork på trækforsøg ved middagstid og en Islom, der krydsede ind over Odden helt nede ved Flagbakken
Klaus Malling Olsen samlede igen sammen på tal for rovfugle trækket, der dog ikke var helt så spektakulært denne dag.
Simon kom tilbage til stationen lige før middag, mens jeg var i gang med at spise frokost. Vi fik jo friske gæster fra SKAF venneforening på besøg fra kl 13. Selvom gæsterne kom med store mængder af hjemmebagt kage, så gik det hele ikke op i kaffe og kage, men blev en aktiv arbejdsdag, hvor der blev samlet reoler, køjeseng, vitrineskabe og sat lamper op i Fuglestationens lokaler, mens vi også kom i gang med indretningen af ringmærkningslaboratoriet.
Stor tak til Rita, Erik, Jørgen Hulbæk, Knud, Knud Erik, Kurt og Ole for den store hjælp.rsz img 0902

Knud P. og Erik Kramshøj lægger planer for samling af et IKEA skab.(Foto:Simon S. Christiansen)

rsz img 0903

Opgaven med ophængning af loftlamper blev overladt til Jørgen Hulbæk. Han har for år tilbage live hørt Henrix spille Electric Ladyland, så vi havde tiltro til, at han kunne udføre opgaven som en proff. (Foto:Simon S. Christiansen)

Alt i alt en vellykket dag, der dog fik en knap så heldig slutning for mit vedkommende. Jeg havde haft et vindue åbent på mit værelse, da Knud Erik og jeg fik varmen med at samle køjesenge mit på eftermiddagen. Jeg havde så ikke fået lukket det yderste vindue og da blæsten her til aften tog til, blev en rude smadret, da jeg ville lukke det. Ikke det heldigste tidspunkt at lave den slags dumheder, for alle har jo travlt med at det hele til art se pænt ud til åbningen d. 12. maj.

Ringmærkning:
Gærdesmutte    1
Skovpiber          1
Rødstjert           6
Rødhals            6
Gærdesanger    3 – deraf 2 aflæst, bl.a. Michaels Anchers fugl, der også blev aflæst 3/5
Skovsanger       2
Løvsanger       93
Gransanger      1
Broget Fluesnapper  3 
Bogfinke          1