Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (202)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Blæsende dag med reduceret ringmærkning, men igen ekstra hjælp til arbejdet med indretningen af fuglestationen

mandag 8. maj 2017
af MJH

Vejr: Hård vind fra nordøst med vindstød af kulingstyrke i morgentimerne. Langsomt aftagende gennem eftermiddagen til jævn vind. Masser af sol og først mere udbredt skydække til aften. Temperatur fra 6 C til 10 C. God sigt.

Blæsten var så strid, at jeg opgav ringmærkning fra morgenstunden. Gik først ud og åbnede 6 net kl 7, men selv de mest beskyttede net var generet af vind. Fangede derfor kun 6 fugle inden jeg lukkede kl 11. Heldigvis var der fangst af en Gærdesanger, da Simon kom forbi som guide for en gruppe lærerstuderende. De nåede derfor at se en fugl i hånden trods vejrforholdene.
Undervejs var der 3 Lærkefalke i luften over området og en Rørdrum gav lidt lyd fra sig. Den art er ellers blevet mere tavs de seneste dage og har nok travlt med yngle, for de er her stadig og ses af og til flyvende over den gamle Strandengssø.rsz img 0184

Dagens fangst af Rørspurv. Normalt en art, hvor han og hun relativt nemt kan bestemmes, men dette individ er en af de sjælde hunner med meget mørkt i hovedet. Vingemål, flere brune fjer i den grå overgump og mangle på hvide fjer i nakken adskiller den dog fra en han.

Efter frokost på fuglestationen fik jeg sat bøger på plads i den nye bogreol i stuen. Efer arbejdsdagen i går ligener det mere og mere et beboet hjem her på 1. sal.
Simon gik videre med at få sat inventar op i ringmærkningslaboratoriet og sidst på eftermiddagen kom Tina, Lars og Martin og gav en stor hånd med i det arbejde. Tina tog endda en omgang vasketøj i form af viskestykker og håndklæder med hjem. Det kan kaldes god service, at de ikke kun tilbyder lå af deres vaskemaskine, men nu også vasker for os!
Igen en rigtig flot hjælp fra vennerne af Skagen Fuglestation!

Ud over arbejdet inde på stationen nåede jeg en lille tur ud og tjekke Fyrhaverne og Storsig. Det gav ikke meget nyt, men både en Rødstjert og Broget Fluesnapper søgte lyd for vinden i nordvestlige del af haverne.
I morgen skulle vinden være løjet noget af, så jeg har store forventninger om flere fugle i nettene fra morgenstunden.

Ringmærkning:
Sangdrossel     1
Gærdesanger   1
Løvsanger        1
Gransanger     2 – deraf én aflæst, mærket 2/4-2017
Rørspurv        1