Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (229)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Krognæb og kakao

lørdag 2. november 2019
af Esben Elgaard Hansen

Vi vågnede til en rolig morgen, hvor vi delte os op i 2 hold. Judith og Chris blev hjemme for at ringmærke i fyrhaven. Laia og jeg tog ud til Micheal Ancher ved Jennesø. Mange fugle blev det ikke til, da der ikke var gode vejr forhold til at fange fugle. Alligevel var dagen begivenhedsrig, for i første rundte var det noget specielt i nettet. En lille fugl var fløjet i nettet. Jeg var ret sikker i min sag, men sendte alligevel et billede og forhørte Simon om det ikke var en dværgværling (little bunting) jeg havde i hånden. Det kunne han bekræfte. Så jeg blev virkelig glad for at både se og ringmærke ny art! Vi lukkede nettene kl 11:30 da vejrudsigten forudsagde regn.20191102 093727Dværgværling (Little bunting) Ligner meget Rørspurv (Reed bunting) kendetegn: lige næbryg, lys øjenring, mindre end rørspurv og formen på den sorte  smalle øjenstribe.

Der var gang i den da vi kom hjem til stationen, for Conny og Lars havde fundet en krognæb som var fløjet på et vindue ved kirken. Fuglen blev bragt tilbage til stationen til en inspektion, Fuglen var sund og rask, så Michael Ancher ringmærkede den og fuglen fløj væk efter at havde stået model til en masse fugle interesserede tilskuere.

PB021524 krognaeb

Efter frokost havde vi alle noget forskelligt at lave, Judith som både har fødselsdag (TILYKKE!) og sin familie på besøg fra østrig var ude at gå en tur og efterfølgende få en kop kaffe hos Flemming.

Christian som har en kammarat fra Tromsø på besøg tog ud til Råbjerg mile. Her så de snespurve og rasterende krikænder. Mig og Laia blev tilbage på stationen hvor der var inderdørs opgaver at slå sig til, i det dårlige vejr. Aftensmaden blev lavet af Judiths familie, desserten var hjemmelavet Apfelstrudel fra Østrig.

Om natten prøvede Christian, Vegaard og jeg at fange ugler, uden held.

Ringmærkning (Jennesø + Fyrhavene):

Fuglekonge – goldcrest – 1

Rødhals – robin – 4

Gråsisken – Redpoll – 1

Dværgværling – Little bunting – 1

Gærdesmutte – Wren – 2

Topmejse – Crested tit – 1

Krognæb – Pinegrosbeak – 1

Solsort – Blackbird – 1

Total: 12

Folk: Simon S. Christiansen, Christian Stolz, Judith Kloibhofer, Laia Soler Iglesias, Esben Hansen, Vegard Stürzinger, Conny Jensen, Lars Paaby , Knud Pedersen, Michael Ancher, Jørgen Kabel, Oluf Lou