Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (229)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Regnvejrsdag i november

fredag 8. november 2019
af Pernille Roed

I dag vågnede vi op til en regnvejrsdag, så den eneste, der var ude at observere i dag, var Christian. Det viste sig at være en god ide, for da han stod ved fyret, fløj tre små Søkonger (Little Auks) over ham. Judith nåede også at se dem, hvilket hun var meget glad for, da hun aldrig har set Søkonger før. Derudover så han to Havlitter (Long Tailed Ducks) tæt på.

Vi andre brugte regnvejrsdagen på at reparere de net, som vi tog ned i Sardinkrattet i tirsdags. Det tog det meste af formiddagen, og Esben og Judith arbejdede videre på dem sidst på eftermiddagen, så vi blev næsten færdige med alle nettene.

Micheal ancher ringmærkede ved Jennesø, hvor en flok på 13 musviter gik i nettet. 

Efter frokost tog jeg ind til Skagen for at købe ind til aftensmaden, og senere løb jeg en tur i området omkring Grenen og fyret – noget jeg virkelig havde set frem til. Da det ud på eftermiddagen klarede op, satte Chris, Judith, Laia og Anders 2 net mere op i Fyrhaven. Esben fik besøg af sine forældre, som havde kage med til eftermiddagskaffen. Det blev vi glade for. 

Senere ankom Anders, som skal være her indtil søndag. På vej ud til fyret så han 7 Korsnæb (Pine Grosbeaks)– 2 hanner og 5 hunner. Efter at han havde pakket ud, tog han ud på havobservation.

Efter aftensmaden delte vi os op i to hold. Anders, Esben og Christian tog til Skagen Klitplantage for at lede efter Skovsnepper (Woodcock). De fandt en enkelt, men det lykkedes desværre ikke for dem at fange den. Udover Skovsneppen så de 2 Dobbeltbekkasiner (Common Snipe) og 1 Skovhornugle (Long-eared Owl) / Mosehornugle (Short-eared Owl).

Laia og jeg tog til stranden, Kabeltrommelkrattet og Sandormesporet for at lede efter Snespurve (Snow Bunting) og Bjerglærker (Horned Lark). Vi fangede heller ikke noget, men vi så 8 sæler på Sælklippen.

IMG 3390 copia

Simon var til møde i Aalborg det meste af dagen, men han kom tilbage til fyret ud på aftenen. 

Ringmærkning (Jennes Sø):

Blåmejse - 3

Musvit - 13

Rødhals - 1

Bogfinke - 1

Total: 18

Folk: Simon S. Christiansen, Christian Stolz, Judith Kloibhofer, Laia Soler Iglesias, Esben Elgaard Hansen, Pernille Roed, Anders Brinkmann og Michael Ancher.