Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (229)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Genfund af ringmærkede krognæb

lørdag 9. november 2019
af Pernille Roed

I dag delte vi os op i to hold. Judith, Anders og Esben tog ud til Verdens ende for at observere. Her så de blandt andet suler, Silkehaler og Kværkerfinker. Anders tog senere til Ellekrattet og til Nordstrand, hvor han også fik set  snespurve og sandløbere

Laia, Christian og jeg ringmærkede i Fyrhaven og i fyrets egen have. Christian blev meget glad for at se, at der var en Vindrossel i et af nettene, da det er hans yndlingsfugl. Det var første gang, jeg sådan rigtigt var med til at ringmærke. Indtil nu har jeg kun observeret ringmærkningerne. Men i dag fik jeg lov til at nedskrive fuglenes data samt slippe dem fri efter endt ringmærkning. Det var ret spændende for mig – især at lære at holde fuglene ”rigtigt”. 

Michael ringmærkede også ved Jennesø, hvor der blev sat ring på 34 lille gråsiskn og 10 stor gråsisken. Særligt i år har lillegråsisken været dominerende sammenlignet med stor gråsisken. 

Imens vi ringmærkede, kom der meldinger ind på Zello om, at der var set flokke med krognæb ved Det Hvide Fyr og på kirkegården. Simon og jeg tog ned til Det Hvide Fyr for at se dem. Der var mange fuglekiggere, der havde fået samme idé. Krognæbene sad i et rønnebærtræ overfor fyret, og det var lige før, at trafikken helt stoppede, fordi der var så mange, der gerne ville se dem / fotografere dem. En af fuglekiggerne kom og viste os et billede, han havde taget på kirkegården af et krognæb. Fuglen var ringmærket, og det viste sig at være det første krognæb, vi i år havde ringmærket på fuglestationen.

Krognaeb genlaesning foto Allan Paade kirkegaardKrognæb (pine grosbeak) 1k hun, ringmærket 02/11/19 Foto: Allan Paade

Også på Hvide Fyrvej, er der blevet fotograferet en Krognæb med ring.

Krognaeb Erik Christophersen. Det Hvide Fyr

Krognaeb Erik ChristophersenKrognæb (Pine Grosbeak) 2k+ han, ringmærket 05/11/19 Foto: Erik Christophersen.

Tak til Allan og Erik for at fotografere de ringmærkede krognæb og sende billederne til os, så vi nu ved de stadig er i området.

Vi gik tilbage til fyret langs klitterne, hvor vi så et lille firben i sandet. Simon satte den hen i nogle buske ved et sommerhus – vi håber, det overlever.

FirbenMarkfirben som gerne skulle være på vej i vinterhi.

Efter frokost reparerede Judith og Esben det sidste net fra Ellekrattet, og Christian gjorde trappen ren. Det sidste var ret tiltrængt, for vi havde slæbt en del sand med ind. Sidst på eftermiddagen så Simon en skovhornugle på vej ud til fyret, og Judith fik besøg af nogle venner. De gik en tur ud til Grenen, og senere hjalp de Judith og Christian med at lave aftensmad. De blev og spiste med os på fyret. Det var rigtigt hyggeligt.

AftensmadEfter aftensmaden lavede vi lidt forskellige ting. Nogle forberedte morgendagens tur, og andre var på stranden for at samle blåmuslinger og purpursnegle, som skal sendes til Aarhus universitet.

Ringmærkning (Fyrhaven+Jennesø):

1 Blåmejse (blue tit)

2 Rødhals (Robin)

5 Grønirisk (Greenfinch)

1 Vindrossel (Redwing)

2 Musvit (Great tit)

37 Lille gråsisken (lesser redpoll)

10 Nordlig gråsisken ( Mealy Redpoll

2 Gærdesmutte (Wren)

1 Fuglekonge (Goldcrest)

Total 14

Folk:Simon S. Christiansen, Christian Stolz, Judith Kloibhofer, Laia Soler Iglesias, Esben Elgaard Hansen,  Anders Brinkmann, Penille Roed, Michael Ancher, Erik Christophersen og Allan Paade.