Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (202)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

storm før stilheden

onsdag 13. november 2019
af Esben Elgaard Hansen

Vinden havde lagt sig igen efter en dag med stærkt blæst. Jeg cyklede friskt mod Nordstand for at tælle trækket ude over havet sammen med Knud. De andre skulle ringmærke inde i fyrhaven. De kvæg der grasser inde i reservatet for at holde de fældede hybenbuske nede kiggede nysgærigt. Over mig lyste fuldmånen klart og spåede om en dag med god sigtbarhed.

Dagen blev en god dag med søkonger en enkelt mellemkjove og 9 dværgmåger, 1 juvenil og 8 post juvenile. et flot træk af rødstrubet lom, mens trækbilledet af alke og lomvier var lidt forvirende da de træk i begge retninginger.

Inde i haven fik de ikke mange fugle i nettene. Der var dog stadig fugle at vise frem til den fjerde klasse som fik en rundvisning af Simon. Børnene var meget imponeret over at se en musvit blive sat fri og flyve op i den blå himmel.IMG 4176IMG 4181

Efter frokost tog Laia Judith og Chris på skovtur i Byfogedskoven.skovtur

Simon og jeg tog ind til skagen for at købe nogle klammer og en hæftepistol, til at reparere nogle af transport kasserne til fugle. Jeg var et smut inden om og se Simons lejlighed, der var MEGET rent og nydeligt!

Vi var alle nede at høre første halvleg af Sørens foredrag, om alle de flotte og vidunderlige fugle han havde set i Australien.

Ringmærkning (Fyrhaven):

1 Musvit (Great tit)

2 Rødhals (Robin)

1 Solsort (Blackbird)

2 Skovspurv (Tree sparrow)

4 Gærdesmutte (Wren)

Total 10

Folk: Simon S. Christiansen, Christian Stolz, Judith Kloibhofer, Laia Soler Iglesias, Esben Elgaard Hansen, Knud Pedersen og Søren Skov.