Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (154)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

SKAF venner styrer!

lørdag 4. marts 2017
af MJH

Vejr: Overskyet  hele dagen. Tørvejr frem til kl 10, hvor der kom regn. Over middag blev det igen tørvejr, men stadig gråt og mørkt i vejret. Vinden startede svag fra sydøst og endte i jævn styrke fra øst. Temperatur uden de store svingninger fra 4?C til 5?C. Lidt dis i horisonten i og nedsat sigtbarhed i perioden med mest regn.

Nåede et par timer ude med teleskopet ved Kattegat inden dagens arbejdshold dukkede op lidt i 10.
Langt ude var der bevægelse af østtrækkende Alk/Lomvie i små grupper og 2 Marsvin fouragerede i området ud for Skagen Grå Fyr. Der var ingen overraskelser blandt de rastende havdykænder og bedste vadefugl blev en Stor Præstekrave – min første i år.
Meget passende var regnen lige startet da Simon og de første af SKAF vennerne dukke op, så ingen blev fristet til at blive ude og obse, men gik frisk i gang med dagens opgaver inde på fuglestationen.
Det var rigtig dejligt at se den store opbakning med hele 10 voksne og 2 ungdomsmedlemmer fra venneforeningen til at hjælpe med indretningen.
Der blev samlet skabe, senge og sofa. Olieret køkkenborde, gjort rent og indrettet, så der nu er senge og skabe i 3 værelser og indrettet en sofastue.
Tusinde tak til alle deltagerne for den flotte indsats og ekstra tak for de hjemmebagte boller med sønderjysk spegepølse og chiliost, der var medbragt til frokost.
Midt på eftermiddagen lignede fuglestationen efterhånden et beboet hus og sofastuen blev indviet med en velfortjent øl eller vand.

Undervejs fik vi besøg af Bo Rasmussen, min gamle vært fra sidste års ophold heroppe. Han kom med en ringmærket Blåmejse, der var fløjet mod en rude i Skagen by. En gammel fugl, hvor ringen ikke var en af dem jeg brugte sidste år, så den er formodentlig mærket af enten Michael Ancher eller Rolf Christensen.
Der var stadig et par timers dagslys tilbage, da Simon og jeg sagde farvel til SKAF vennerne og vi brugte en time på at besøge ringmærkningsområdet ude ved Grenen for at se nærmere på mulige netplaceringer.
Simon gik videre ud mod Verdens Ende og Rolf Christensen, mens jeg gik retur til fyret via Ellekrattet og Fyrhaverne.
Fik trådt en Skovsneppe op i Ellekrattet og fandt forårstegn i Fyrhaverne med min første Butsnude/Spidssnuede Frø i år.

Morgendagen byder på endnu en tur ud til ringmærkningsområdet, hvor vi har aftalt at mødes med Erik Christoffersen og få sat nogle markeringer op til netbanerne. Midt på dagen vil der være et møde omkring DOF-basen med fokus på Skagen lokaliteter, så det bliver endnu en dag uden de store obs fra Fuglestationen.