Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (154)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Fuglekiggere på Skagen Havn

onsdag 4. december 2019
af Pernille Roed

Efter en blæsende nat på Det Grå Fyr åbnede vi nettene i Fyrhaven kl. 8.00. Trods fuglekald og foder udeblev fuglene i dag, så vi lukkede nettene igen allerede ved 9.30-tiden.

Da Rita kom for at gøre rent ved 10-tiden – tusinde tak for det, Rita! – bestemte vi os for at tage en tur ind til Skagen Havn for at kigge på fugle. Vi fik hurtigt pakket vores kikkerter og teleskopet ned, og så tog vi afsted. Da vi kørte fra fyret, var vi så heldige at se et par gulspurve, der sad i en busk på parkeringspladsen.

Det blæste ret meget på havnen, så noget af fuglekiggeriet foregik fra bilen.

fuglekig

Det blev til en spændende tur på havnen, hvor vi blandet andet fik set Svartbag, Edderfugle, Sølvmåger, Stormmåger, Skarv og en enkelt Stor Skallesluger.

havn

Da vi kom tilbage til fyret, gik Esben igang med at reparere de sidste net, så de er klar til forårets ringmærkninger. Jeg gav mig til at at pakke de sidste ting, og klokken halv tre kørte jeg tilbage til Aalborg og min normale hverdag. Dog først efter et besøg hos Flemming i Caféen, hvor jeg fik købt lidt souvenirs - blandt andet nogle meget fine Jule fugle flet bøger, så jeg kan flette fugle til juletræet. De er ret flotte, men nogle af dem er virkelig svære at lave! Til min store glæde forærede Flemming mig en meget fin Fasan-bakke - Tusind tak Flemming, den er jeg meget glad for!

Jeg vil gerne slutte min sidste dag på Skagen Fuglestation i denne omgang af med at sige tusind tak for nogle gode og lærerige dage blandt nogle dygtige, søde, tålmodige og “villige til at lære fra sig” frivillige og stationsleder! I gør en forskel - både for fugle og mennesker! 

Og så glæder jeg mig til at komme op til jer igen, så jeg kan blive oplært i at ringmærke fugle! 

fyrfadflet

Folk: Simon S. Christiansen, Esben E. Hansen og Pernille Roed.