Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (154)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Tilbage fra Øen

torsdag 12. december 2019
af Simon S. Christiansen

Den roterende lyskegle fra fyrtårnet bød mig velkommen hjem da jeg nærmede mig. I morges, før solopgang, tjekkede jeg ind på Fuglestationen efter en uges fravær fra Skagen, hvor jeg havde været afsted til forskellige gøremål og vennebesøg øst for Storebælt. Esben er stadig i Aalborg men kommer herop igen mandag, men det betød dog langt fra at jeg var alene i dag.

gronidec19

Om formiddagen kom Mette, som er lærerstuderende fra Aalborg. Hun havde fået en opgave fra Seminariet som bl.a. indebar at hun skulle fordybe sig lidt i nogle af de faglige aktiviteter vi udfører. Meget belejligt gik ringmærkningen, med de kun to net i den lille Fyrhave rigtig godt. Vi fangede således hele 15 grønirisker og en musvit på kun en lille times fangst (14 mærkninger og 2 aflæsninger). Desuden viste jeg hende lidt omkring vores monitering af nattrækket med lydoptagere. Hvordan vi analyserede lydfilerne og registrerede trækkaldende. Inde i udstillingen mødte jeg vores pattedyr-ekspert Annelise, som var ved at få forevist Flemmings store fugle-frimærkesamling.

gronilabdec19

gronivingedec19

Over middag ankom Stine fra Skagen Skole, som havde sidste praktikdag inden juleferien. Efter at have spist pebernødder og brunkager fik hun skiftet avispapir i vores transportkasser til fuglene, og sammen tastede vi dagens ringmærkning ind og kontrollerede nogle protokoller. Til aften havde jeg en aftale med Christian fra Hirtshals, som er meget interesseret i skovsnepper. Så til aften tog jeg ham og Knud med til ud og lede snepper til ringmærkningen. Vi var desværre lidt udfordret med fuldmånen, som lyste landskabet op og vi fangede derfor ingen, men vi så et par stykker. Mens vi gik på Storsig lyste vi dog pludselig en Mosehornugle op som sad på en lav gren og spejdede efter føde. Vi nærmede os roligt fuglen, men den fløj desværre da vi var få meter fra den, men altid en meget stemningsfuld oplevelse når man kommer tæt på en ugle i natten!

I morgen skal jeg et smut til søndenfjords, men vender tilbage med forstærkning mandag, hvor Esben følger med herop igen.

sloredenatmaend19Slørede fangstmænd på vej ud i natten 

 

Ringmærkning (Fyrhaven)

Grønirisk: 15

Sum: 15

Folk: Knud Pedersen, Mette Pedersen, Christian Thorsmark Østerby, Annelise Jensen, Stine & Simon S. Christiansen