Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (154)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Solen er vendt tilbage

fredag 27. december 2019
af Pernille Roed

Selvom det er jul, er der stadig aktivitet på fuglestationen - omend i et lidt mere stille og roligt tempo. Vi har haft nettene åbne både 1. og 2. juledag, hvor vi har ringmærket grønirisker og gulspurv. Vi har også haft nogle aflæsninger. Torsdag kom Michael Ancher herop og fredag morgen kom der allerede en lille flok gråsisken i nettene hos ham.

For mit vedkommende er jeg i fuld gang med at lære. Jeg har lært at åbne og lukke nettene, og jeg er så småt ved at have styr på at tage fuglene ud af nettene samt holde dem i de korrekte greb. Derudover har jeg fået styr på at notere data om fuglene korrekt samt korrekturlæsning og arkivering. Det er alt sammen meget spændende.

Der har været en del besøgende herude på fyret i juledagene, og i går havde vi en fremvisning af ringmærkning for en masse interesserede mennesker. De tog billeder og filmede samt spurgte interesseret til ringmærkningen. Ligeledes har der været en del besøgende til udstillingen og selve fyrtårnet. Også Grenen har været fyldt med mennesker, hvor Sandormen har kørt mange ture.

showofdec2919Simon viser og fortæller...

Udover ringmærkning har vi brugt tid på at lave en video til de frivillige, der har været på fuglestationen i år. Den indeholder billeder og filmklip om året, der er gået, og vi har fået tilladelse til bruge musik fra Aalborg-kunstneren Claus Hassing - tak for det, Claus! Videoen kan ses på Skagen Fuglestations Facebookside og vores Youtube kanal.

Vi har dog også haft tid til lidt andet end fugle. 2. juledag inviterede Jørgen os i biografen for at se den nye Star Wars film - tusind tak for det og for en hyggelig aften! Det kan anbefales at tage ind at se den. Derudover har jeg også fået løbet nogle ture, imens Simon har arbejdet på årsrapport mm.

I dag - 3. juledag - havde vi nettene åbne fra 9.15- 11.45. Vi havde lagt foder ud til fuglene, som, sikkert på grund af kulden, kom forbi for at spise, så vi fik ringmærket grønirisker og gulspurv, og der var også nogle aflæsninger. Derudover har vi repareret aktiviteten, hvor man skal finde den rigtige art, i Klubhuset.

Sidst på formiddagen kom Simons mor, og efter frokost  tog vi ind til Skagen Havn, hvor vi blandt andet så skærpiber, sandløber, toppet skallesluger, sortand og fløjlsand. Vi var også ude ved Grenen for at kigge efter sortgrå ryle.

havndec2019

havnudsigtdec19Godt med mågeklatter og mågegylp i Jollehavnen

Vi sluttede dagen af med at indtaste ringmærkninger, læse korrektur på det sidste fra i år samt fik det hele arkiveret, således vi nu er klar til næste år!

Rigtigt godt nytår herfra! – vi ses i 2020!

 

Den 26/12: Ringmærkning (Fyrhaven)

Grønirisk 7

Sum: 7

 

Den 27/12: Ringmærkning (Fyrhaven+Nordstjernevej)

Rødhals 1

Blåmejse 2

Musvit 1

Stor Gråsisken 16

Lille Gråsisken 1

Grønirisk 5

Gulspurv 2

Sum: 28

 

Folk: Pernille Roed, Karin Christiansen, Jørgen Kabel, Michael Ancher & Simon S. Christiansen