Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2020 (136)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Årets Hit-foto og opstart af FamilieNaturklubben

søndag 2. februar 2020
af Pernille Roed

Så blev det endelig den 2. februar – en dag som jeg virkelig havde set frem til! Det var nemlig i dag, at FamilieNaturklubben på Det Grå Fyr skulle starte op.

I formiddags kom Leif Jensen på besøg. Simon havde taget en pris for "Årets Hit-foto" med til Leif, som han vandt til sidste uges Danish Birder Award i København. Prisen kom i hus, da Leif fik skudt fantastiske billeder af Danmarks første fund af Spansk Spurv sidste år.

IMG 6392Her får Leif overrakt prisen.

Jeg ankom til fuglestationen lidt før middag, og nåede lige at få en kop kaffe sammen med Simon og Jørgen, inden vi gik i gang med at åbne nettene og sætte en ruse op i Fyrhaven. Da det var noget tid siden, jeg sidst havde været med til at ringmærke, håbede jeg, der ville komme mange fugle i nettene i dag.

Kl. 13.00 var der opstart af FamilieNaturklubben i Birders Club. Der var mødt mange op – både børn og voksne. Vi startede med at få en introduktion til programmet for de næste tre måneder, hvor der er aktiviteter hver søndag fra 13.00-16.00. Blandt andet skal vi bygge foderbræt og fuglekasser, se på fodspor, finde dyr og planter samt mange andre vildt spændende ting.

strandenFamilieNaturklubben indtager stranden.

Efter at vi alle havde fået hilst på hinanden, gik vi en tur ned på stranden for at kigge efter spændende ting. Da vi kom tilbage til fyret, hjalp børnene Simon med at fodre fuglene i Fyrhaven. Med alt det foder, er jeg sikker på, at de nok skal blive mætte de næste mange dage. Simon åbnede også fryseren, så børnene kunne se og mærke de døde fugle samt flagermus og hugorm. Det hele blev studeret nøje. 

fodringFuglene i Fyrhaven fodres.

Herefter var det tid til at se udstillingen samt tage turen op af de mange trappetrin for at nyde den smukke udsigt fra fyrtårnet. Vi sluttede af inde i Birders Club med kage og saftevand og hygge.....og jeg glæder mig allerede til næste søndag!

Folk: Leif Jensen, Jørgen Kabel, Igor, Lene Kappelborg, Rie Voetmann, Rita Pate, Kurt Rasmussen, Pernille Roed og Simon S. Christiansen.