Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2020 (136)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Taget med storm......

søndag 9. februar 2020
af Pernille Roed

I dag blev Danmark ramt af et ordentligt blæsevejr, og det gjorde vi i dén grad også på Det Grå Fyr i Skagen! Det har dog en vis charme, når man sidder lunt og godt inde i den gamle fyrmesterbolig med en varm kop kaffe og hører vinden hyle udenfor, imens man kigger ud over Kattegat. Sjældent har jeg set SÅ store bølger - sikke et smukt syn. I sådanne øjeblikke forstår man virkelig godt, hvorfor malerne og digterne blev draget af Skagen.

HavetDen smukke udsigt ud over Kattegat fra den gamle fyrmesterbolig.

Blæsevejret hindrede heldigvis ikke FamilieNaturklubben i at mødes til dagens arrangement. I dag skulle vi lave foderbræt til fuglene, og det var vi nogle, der havde glædet os til. Da alle var vel ankommet, fortalte Kurt os lidt om, hvorfor vi sætter foderbræt op, hvor det er godt at placere dem i haven samt hvordan man rengør dem.

Kurt havde fået fat i en masse træ og værktøj, og da han havde fortalt, hvordan sådan et foderbræt skulle bygges, gik vi i gang. Børnene savede og skruede løs, og efter noget tid, havde vi fået lavet to meget fine foderbræt.

SaveHer saves bunden til det første foderbræt.

De to foderbræt blev hængt op i Fyrhaven og på parkeringspladsen, og der blev også lagt foder ud til fuglene. Det var de sikkert glade for i det her vejr! 

FyrhavenHer hænges det fine nylavede foderbræt op i Fyrhaven. 

Vi sluttede dagen af med kaffe, saftevand og kage, og så glæder vi os til næste søndag, hvor vi skal bygge fuglekasser!

Folk: Kurt Rasmussen, Lene Kappelborg, FamilieNaturklubben og Pernille Roed