Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Lapværling på hjemturen

onsdag 25. marts 2020
af Bjørn Frikke

Dagen i dag startede med at vi vurderede at det gik efter morgen obs, da der var for meget vind til ringmærkning. Så tog fra stationen først kl 05:45, så vi kunne tælle fra kl 06:00, der skete ikke det store i den første periode, men flot med solopgangen, men stadig lidt frisk vind. Verdens Ende3 bør som forventet på at der var en lille flok snespurve (18), som stadig fløj lidt rundt for at søge efter føde.
Observationen ende med at der blev lidt flere individer af Rødstrubet Lom og Sortand end de forgående dage, udtrækkende Rørhøg 1, Storspove 6 og Skovsneppe 1 var ellers nogle af højdepunkterne.
Ellers var der flere musvåger ude og vende, men det er ikke til at tælle, da de gik højt ud, også kom de tilbage igen, men ellers var der Rød Glente 9, men ingen Havørn i dag.

solop

Da kl blev 10:15 forlod vi obsen, og gik langsomt hjem mod fyret, der fik en Esben en ny art til sin DK-liste, iform af Lapværling han, i overgangsdragt fra vinter til sommer, en han rast på stranden.
Om eftermiddagen tog Esben, Fenny og jeg igen på cyklerne, hvor vi skulle ud til kabeltromlen, for at sætte de to net op, hvor vi havde fjernet havtorn og piletræer i går, der skulle skabe pladsen for der kunne forgå ringmærkning der fremover.

obs

Simon har arbejdet med mere tekniske opgaver, bl.a. at oprette en ny facebook side/page, ”Vild med Skagen natur”, samt forfattet nogle tilbud for frivillige tre DOF's tre A-stationer. Fanny har brugt tid på at få nogle nye foto ind i billedarkivet.

Først på aftenen kom Joakim, som var her 4 måneder sidste år. Han skal være her de næste 3 ugers tid. 

Folk: Simon S. Christiansen, Esben E. Hansen, Bjørn Frikke, Fanny Rey og Joakim Matthiesen

Todays observations in Dofbasen from observers in the area

Todays summarise in Dofbasen of the the Raptor migration in the area