Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2020 (95)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Skagen når det er bedst!

torsdag 21. maj 2020
af Frederik R. Johansen

I dag startede dagen med at Martina og jeg åbnede nettene. Det var en fin morgen med en del fugle. Senere kom Daniel Bloche, som også var her for 2 uger siden, og derefter Fanny, Kirsten og Simon. 

Klokken 08:15, gik Simon og jeg ned til parkeringspladsen for, at samle det første hold til en guidet ringmærkningstur, efter lang tid. Det gik rigtig godt:)

Efter morgenobsen og -mærkningen, tog vi hjem, og slappede af/sov. Jeg havde belsuttet at tage ud til Flagbakken næsten lige efter jeg kom hjem, og da jeg var ved at være klar til at smutte, bliver der meldt "CITRONVIPSTJERT!!" ud ved Grenensøen. Ser den meeeeega godt! :) Ser også trækforsøgene Lille Skrigeørn, derude. 

Tager derefter til Flagbakken og ser 1-2 Sort Glenter. Efter et stykke tid beslutter jeg mig for at begive mig hjem ad, men så bliver der meldt mulig DVÆRGØRN ud!! Så var det op på Flagbakken igen.

Det viser sig så at det er en sikker Dværgørn i dragten mørkform. Den overnatter ude ved Forbrændingen i industrikvarteret, så den kommer forhåbentligt i morgen!!!!!! :)

Fanny og Martina tog ud til Skarvsøen i dag for, at lave noget overvågning på kolonien. Der er stadig godt gang i kolonien derude!

Esben tog ud og så på rovfugle træk ved Store Klit. Af spændende ting som han så kan nævnes: Hedehøg, Lille Skrigeørn, Sort Glente, og Hvepsevåger.

Esben så desværre ikke Dværgørnen fra Store Klit af :( 

Vi håber så meget vi kan at den kommer i morgen (som den jo selvfølgelig gør ;) ).

Klik her for at se dagens observationer indtastet i Dofbasen af observatører i området

Folk: Esben E. Hansen, Martina Hillbrand, Fanny Rey, Simon S. Christiansen, Daniel Bloche, Kirsten, Michael Ancher, og Frederik R. Johansen.