Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2020 (95)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Den bedste dag!!

fredag 22. maj 2020
af Frederik Johansen

I dag startede Fanny og Esben med at åbne net, hvor Martina, Kirsten og Simon kom lidt senere. Dagen i dag bragte ikke så mange fugle i nettene, men det gav nogle Kærsangere.

Jeg var taget ud for at observere i dag. Der var et fint træk i dag med en del fåtallige fugle, såsom; Pirol 1-2, Islom 2 og Biæder 3. Det var meget dejligt :)

Dagen i dag gav også nogle sjældne fugle bl.a. DVÆRGØRN. Fuglen fra i går var gået til overnatning ude ved industrikvarteret, og var så klokken 0852 til morgen, gået på vingerne. Det er bare en drømmefugl! 

Dagen i dag gav også en ret sjælden fugl. Jeg var gået ned til Grenensøen for at tjekke om den Citronvipstjert der havde været der i går, måske stadig ville være der. Jeg og nogen fra DOF ung tog derned for at gå lidt rundt. Jeg tramper lidt ud i sivene, mens de andre gå lidt op i klitterne. Pludselig høre jeg et citronvipstjert-agtigt kald og tænker 'der er den', jeg tager kiggerten op og kigger på den, men 'hov', den har jo sort hoved!? Jeg kigger hen på de ornitologer, som står i den næstyderste klitrække, og det ligner at de også hørte den. Jeg løber derhen, for at spørge hvad det var, og får svaret "En meget mulig Feldegg (Sorthovedet Gul Vipstjert)". Vi får både foto- og lyddokumenteret fuglen. Og shit den er bare vild flot mand!!!!! Dens knald sorte hoved, som bare grænser op til den fuldstændige citrongule farve, øj mand!

Ringmærkning (Kabeltromlen + Jennes Sø):

Skovpiber - 1

Gærdesmutte - 3

Rødhals - 1

Solsort - 1

Kærsanger - 2

Rørsanger - 1

Gulbug - 1

Gærdesanger - 14

Tornsanger - 11

Havesanger - 2

Munk - 9

Gransanger - 7

Løvsanger - 6

Bogfinke - 1

Klik her for at se dagens observationer indtastet i Dofbasen af observatører i området

Klik her for at se opsummeret observationer af rovfugle i Skagen

Folk: Fanny Rey, Esben E. Hansen, Martina Hillbrand, Kirsten, Simon S. Christiansen, Micheal Ancher, Rune S. Neergaard, Andreas B. Kristensen, Anders W. Nielsen, Frederik Johansen og DOF ung.