Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2020 (166)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

Glædeligt gensyn med Flemming og Christel :-)

torsdag 30. juli 2020
af Pernille Roed

Imens Viktoria og jeg sov længe (kl. 7.00!), var Amandine med Knud ude at tælle trækfugle. Selvom det var en særdeles blæsende morgen, fik de både set sandløber, krumnæbbet ryle, kaspisk måge samt storkjove helt tæt på. Det er altid en fornøjelse at tælle fugle med Knud, for han er så sød og tålmodig og god til at lære fra sig. Vi får virkelig meget ud af morgenerne sammen med ham. 

caspian gull

Tilbage på fuglestationen tastede Viktoria og jeg vores observationer fra gårsdagens besøg hos Skarvkolonien ind. Herefter gik vi en tur i området for at se, om det ville kunne lade sig gøre at åbne nettene til den annoncerede ringmærkningstur kl. 14.00.

gatur

Vi måtte desværre erkende, at det ikke var muligt at åbne nettene, men Viktoria afholdt en super spændende og informativ ringmærkningstur alligevel. Faktisk hendes første! I dag foregik den på tysk, eftersom gæsterne var fra Tyskland. Jeg må erkende, at jeg virkelig skulle koncentrere mig for at forstå, hvad hun sagde. Jeg fik i hvert fald tilføjet nogle nye gloser.

ringmaerkningstur vm

Sidst på eftermiddagen tjekkede vi vejrudsigten for at planlægge aktiviterne til i morgen. Det ser heldigvis ud til, at vinden vil lægge sig, så vi tog til Jennes Sø for at gøre klar til CES-ringmærkning i morgen tidlig, når solen står op

Da vi ikke havde flere fugle-ting, vi kunne lave, var vi nødt til at finde på noget andet. Viktoria gav sig derfor til at rense vores afløb i køkkenet, som var stoppet. Hun havde fundet en fin måde at gøre det på uden kemikalier på en ”Hvad ville din farmor gøre?”-agtig hjemmeside.  

Til aften var vi ude at spise sammen med Lajla, Rie og Tina. Vi tog ud til Café Hvide Klit, hvor vi havde et meget glædeligt gensyn med Flemming og Christel, som tidligere havde cafeen på Det Grå Fyr. Maden smagte himmelsk, og det kan virkelig anbefales at tage en tur derud :-)

Hvide Klit

På vej hjem til fuglestationen havde vi en lektion i dansk. Det kom der mange sjove navne og udtalelser ud af :-) 

Folk: Amandine Doré, Viktoria Mader, Knud Pedersen, Simon S. Christiansen og Pernille Roed 

Klik her for at se dagens observationer indtastet i Dofbasen af observatører i området