Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2020 (166)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)

CES at its best!!

fredag 31. juli 2020
af Pernille Roed

Dagen i dag stod på CES-ringmærkning ved Jennes Sø. Amandine og Viktoria åbnede nettene en halv time før solopgang, og jeg stødte til lidt senere. Det var en smuk morgen, og allerede efter et par timer blev der varmt. Der var ikke så mange fugle i nettene i dag, så det var dejligt at nyde det dejlige solskinsvejr mellem runderne i de smukke omgivelser.  

Jennes so

Eftersom der ikke var så mange fugle, havde vi god tid, og jeg fik derfor fornøjelsen af at ringmærke en del af dem. Der var også god tid til at studere hver enkelt fugl grundigt. 

ringmaerkning

Da vi havde lukket nettene, inviterede Jenne os på en lille forfriskning. Det blev til et rigtigt hyggeligt besøg, hvor Jenne viste os kort og billeder samt fortalte om stedets fantastiske historie.

jenne

Det blev også til en tur på svævebanen for både Amandine og Viktoria. 

amandine

Viktoria

Da vi kom tilbage til fuglestationen, kiggede Jørgen forbi for at fortælle, at der var set spækhuggere ved revet. Vi skyndte os ud med teleskoper og kikkerter, men vi så dem desværre ikke. Vi så dog delfiner lidt senere på dagen, imens vi nød det gode vejr på stranden. 

Om eftermiddagen ankom Lisa, som skal være hos os et par dage. Hun er igang med at lave et spændende projekt om terner, og hun og Simon kørte sidst på dagen mod Agger Tange, hvor de skal fange terner i nat. Vi glæder os rigtigt meget til at høre om det i morgen!

Ringmærkning (Jennes Sø):

Gransanger - 2

Fuglekonge - 2

Løvsanger - 5

Gærdesmutte - 3

Gærdesanger - 1

Lille gråsisken - 1

Tornsanger - 6

Skovpiber - 1

Musvit - 1

Solsort - 1

Total: 23

Folk: Amandine Doré, Viktoria Mader, Lisa Vergin, Simon S. Christiansen og Pernille Roed 

Klik her for at se dagens observationer indtastet i Dofbasen af observatører i området.