Her på Skagen Fuglestations blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (154)2020 (282)2019 (304)2018 (261)2017 (247)2016 (2)(se alle)
Se indlæg fra måned: mar. (31)apr. (30)maj (31)juni (30)juli (31)aug. (1)

En stille dag ved Kabeltromlen

fredag 30. april 2021
af Rasmus Matthiesen-Juhl

Vækkeuret ringede klokken 03.50 da Michela og jeg skulle åbne nettene ude ved kabeltromlen. Det blæste en del i morges, så det var desværre ikke alle net der blev åbnet. Vinden påvirkede også dagens ringmærknings total negativt, da det kun blev til 12 fugle fordelt på 5 arter. Bedre gik det dog for Anders, Jonas og Mikkel på Nordstrand da de både så gulirisk, islom, lærkefalk og steppehøg inden de vendte hjem ved 10.30-tiden. Efter en mellemlang lur cyklede jeg en tur igennem ellekrattet, Forbi Jenne sø, Ud af stien ved den gamle redningsstation, Forbi staldgrenen og herefter hjem. Anders, Mikkel og Jonas tog alle til Stokmilen hvor de havde mange forskellige falke en masse havørne og endnu en steppehøg. På vejen hjem fra Stokmilen twitchede Anders og Mikkel vendehals, men det var desværre kun Anders der så den. Mikkel og jeg kører nok ned efter aftensmad og giver den endnu en chance da jeg heller ik har set den i år. I dag har vi også sagt hej til Esben der er kommet hele vejen fra Aalborg og bliver hos os weekenden over. Vi har i dag også sagt farvel til Sander.

DP mol

Lille Natpåfugløje - Foto: Daniel Palm Eskildsen

Mine forældre er kommet til Skagen i dag, så det er rigtig hyggeligt. Vi fik os en dejlig is nede i Skagen by (2 kugler med mint og mango) samtidigt med at der både kom lærkefalk, havørn og musvåger ind over os. Jonas er sammen med sin familie i aften så han spiser ikke med i dag selvom det VIRKELIG dufter godt.

I aften klokken 24.00 sender vi Anders ud til punktælling ved ellekrattet, det bliver vildt med alle de zello meldinger der kommer i løbet af natten.

Jeg glæder mig meget til i morgen, da det ringmærkningsmæssigt næsten kun kan blive bedre end i dag????

Dagens Ringmærkning: Kabeltromlen

Fuglekonge (Goldcrest) 2

Gærdesmutte (Wren) 1

Gransanger (Chiffchaff) 1

Løvsanger (Willow warbler) 1

Rødhals (Robin) 7

Klik her for at se dagens observationer indtastet i Dofbasen af observatører i området 

Klik her for at se opsummeret observationer af rovfugle i Skagen

Folk: Simon S. Christiansen, Lisa Vergin, Michaëla Berdougo, Laima Bagdonaite, Sander Villumsen, Knud Pedersen, Jørgen Hulbæk, Oluf Lou, Mikkel Friborg Mortensen, Jonas Pedersen, Esben E Hansen, Anders Brinkman og Rasmus Matthiesen-Juhl

 

 

En fremragende dag for rinmærkning og observationer

torsdag 29. april 2021
af Jonas Pedersen

Vi vågnede til tiltagende østenvind og alle var klar på morgenens strabadser, planen var lagt. Laima, Michaela, Simon, Rasmus og Mikkel tog ud for at ringmærke ved kabeltromlen, Sander og jeg tog til Nordstrand for at observere, her var også Knud, Jørgen og Oluf. Ringmærkningen startede fint ud, ikke ligeså mange fugle som dagen før men nogle fine arter. Højdepunkterne var her Ringdrossel og Kvækerfinke.

rings

kvaeks

Udover det gik mærkningsdagen med øvelse af Simons "batmanøvelser" til stor glæde for alle andre
batmans

Fra ringmærkningsposten blev der også set en rastende 2k steppehøg og en adult han steppehøg. Der var også en skovhornugle som der flere gange blev flushet af Michaela og andre og den fløj da også i nettet men desværre uden at hænge i. Der var også en guided tour der gik ud til ringmærkningen og de fik nogle fugle at se, og de gav også en lille kage til stationen, der var vi glade for, mange tak!
Imens på Nordstrand gik det vildt for sig med Sander og jeg. Der var godt gang i småfuglene lige omkring solopgang men tallene floppede lidt hen ad morgenen. Tilgengæld morede vi os med den rastende 2k steppehøg fra grenen og endnu en 2k steppehøg der trak lige forbi obsposten. Ellers var morgenen krydret med en adult dværgmåge og en islom. Senere på morgenen tog Sander og jeg ud for at lave skarvoptællingerne og lige da vi var ved at begynde fik vi en ekstremt lækker steppehøg adult han i fjæset, så god at jeg tør sige at jeg aldrig kommer til at se en bedre. Igen da vi var ved at være færdige med tællingerne blev der meldt hvidnæbbet lom ud fra Nordstrand og jeg så et glimt af den lavt over havet.

Steppehog 2K hun Skagen 29.04.21KP.IMG 3253

(Knud Pedersen: Dagens 2k steppehøg hun)

Senere hen af dagen havde Simon to møder og efterfølgende kørte han med Sander ind i byen for at se efter en hvidhalset fluesnapper som de ikke så.

Michaela tog til Jennes sø for at sætte net op og fik en snak med Poul der bor i huset ved søen. Laima klarede noget dataindtasting og Mikkel, Rasmus og jeg tog på eventyr.

Eventyret bestod af en hotdog i byen og en efterfølgende tur til byfogedskoven. Vi så 2 lærkefalke og fik købt varme hveder så det var lækkert. Imorgen er vi klar på mere nordøstenvind og forhåbentligt flere fugle.

Ringmærkning (Kabeltromlen):

Bogfinke 1
Fuglekonge 3
Gærdesmutte 7
Gransanger 7
Jernspurv 3
Kvækerfinke 1
Løvsanger 5
Munk 1
Ringdrossel 1
Rødhals 30
Rørspurv 2
Sangdrossel 5
Vindrossel 1

Sum 67

Klik her for at se dagens observationer indtastet i Dofbasen af observatører i området 

Klik her for at se opsummeret observationer af rovfugle i Skagen

Folk: Simon S. Christiansen, Lisa Vergin, Michaëla Berdougo, Rasmus Matthiesen-Juhl, Laima Bagdonaite,Sander Villumsen, Knud Pedersen, Jørgen Hulbæk, Oluf Lou, Mikkel Friborg Mortensen og Jonas Pedersen

Big ringing day and Hoopoe!

onsdag 28. april 2021
af Michaëla Berdougo

Hey folks :)

I hope your week has started well!
This will be a shorter post as we all had a long day and we still need to do a lot of data entry.

Today was a very special day as we, volunteers, all went ringing together! Definitely a team-building experience. Laima, Mikkel, and Rasmus opened the nets, and Jonas, Sander, and I joined them for the first round along with Lisa and Hans.
It was definitely the biggest day so far, and highlights were the first Redstart of the season, a control Blue Tit (Blåmejse) from Germany, and obviously a visit from Jørgen and Igor.

WhatsApp Image 2021 04 28 at 18.16.24German Blåmejse

WhatsApp Image 2021 04 28 at 18.17.22Second-year male Rødstjert

Very busy first rounds and everyone got to improve their skills: Mikkel ringed his first bird which was a Robin (Rødhals), a Chiffchaff (Gransanger), and a Reed Bunting (Rørspurv); Jonas practiced his ringing, extracting, and got reacquainted with Wrens (Gaerdesmutte); Rasmus held his first tit and made some funny faces.

WhatsApp Image 2021 04 28 at 12.45.13Rasmus trying to get a Blåmejse out of the bag.

We opened the nets at 5 am and closed them at 2:20 pm. That's about 10 hours of ringing. :o No need to tell you that we are all pretty exhausted and all had a nap except for Mikkel who went for a bike ride to be exhausted tonight and hopefully have a wonderful's night sleep. :)

WhatsApp Image 2021 04 28 at 14.28.50Jonas protecting himself from the sun by any means necessary.

On the observation side, Simon went out to Nordstrand with Knud and called a Hoopoe (Haerfugl) out, which most of us at Kabeltromlen also got to see. A first for Sander and Rasmus!!
It has also been a good day for Barn Swallows (Landsvale), Sand Martins (Digesvale), and House Martins (Bysvale). :)

Ringing (Kabeltromlen):

Fuglekonge - 24
Gransanger - 18
Rødhals - 117
Jernspurv - 6
Løvsanger - 7
Gaerdesmutte - 16
Rødstjert - 1
Munk - 5
Bogfinke - 2
Rørspurv - 5
Blåmejse - 1
Sangdrossel - 2
Solsort - 1

Sum = 205

Klik her for at se dagens observationer indtastet i Dofbasen af observatører i området 

Klik her for at se dagens observationer på dofbasen af Rovfugle i Skagen

Folk: Simon S. Christiansen, Lisa Vergin, Jonas Pedersen, Rasmus Matthiesen-Juhl, Laima Bagdonaite, Sander Villumsen, Knud Pedersen, Jørgen Kabel, Igor, Hans Christophersen og Michaëla Berdougo.

Flot vejr - med flotte fugle over vand og i nettene på land!

tirsdag 27. april 2021
af Mikkel Friborg Mortensen

Det begynder at minde lidt mere om forår og sommer heroppe i Skagen, i hvert fald så bliver det lysere og lysere. Derfor er vi alle ude af døren senest kl. 05:15 for at være klar til at fange fugle til ringmærkning og til at tælle fugletræk. I dag var det Jonas og Michaela som var først ude af døren (før kl. 05:00) for at sætte net op så de var klar en halv time før solopgang. Der var en flot fuldmåne i morges (billede, fra Nordstrand, taget af mig gennem teleskop) og vejret var klart og stille, men det var frost så det var koldt.

DSC 0710Sammen med Rasmus, Knud Pedersen og Jørgen Hulbæk tog vi morgen obs'en fra Nordstrand i håb om at der skulle komme Rødstrubede lommer forbi og det gjorde der! Vi talte mere end 1000 individer på de timer vi var der og fik desuden over 4000 sortænder og 3 almindelige kjover!

Laima, Michaela, Jonas og Sander stod for ringmærkingen i dag og fik sin sag for da der endte med at blive fanget mere end 100 fugle! Som fik ring på, de fik dog assistance af Simon og Lisa som også hjalp til ved Kabeltromlen. Simons far kiggede også forbi for at se de fine fugle i hånden på ringmærkerne. De havde også en sjælden Gulirisk (Serinus serinus) flyvende over (desværre ikke i nettet) og en overflyvende Rørdrum (Botaurus stellaris) hvilket var en fed oplevese! De fangede også en sjov Løvsanger (Phylloscopus trochilus) som havde leucistiske fjer på hovedet (billede) Noget man kan finde i mere eller mindre grad på alle arter af fugle, men som vi sjældent ser! 

LovsDa dagens morgen opgaver var færdige, mødtes vi på Fuglestationen og efter frokost tog vi alle en lur. Min endte med at være en lur på et par timer, så jeg var ret forvirret da jeg vågende. Men jeg havde besluttet mig at cykle ind til byen i dag ofrdi jeg skulle købe solcreme (hvilket jeg havde glemt der hjemme..) inden mit ansigt bliver helt rødt. Det er nu gjort og jeg påførte mig da også solcremen lige så snart jeg var ude af butikken! Efter det tog jeg hen til "Saftevandsbakken" et sted hvor man kan være heldig at få lidt rovfugle over om eftermiddagen og ganske vist så kom både Rørhøg, Havørn, musvåge, Fiskeørn og spurvehøg som jeg kiggede på i selskab med tre andre flike ornitologer, heriblandt Erikhvis blog vi ofte låner flotte billeder fra.

Jonas gik en tur og fandt hans første Rødstjert syngende i den gamle fyrhave og nogle rastende skovpibere og gik senere, sammen med Laima, ud for at sætte et vildtkamera op ved vores rørskovs-spejlfælde for at teste om der er aktivitet omkring fælden, hvilke fugle vi evt. ville kunne fange eller om den skal rykkes et andet sted hen. 

I morgen tager vi alle sammen ud og ringmærker, da Simon vil stå for morgen obs'en, håber på mange fugle i sol, vindstille vejr og varme (alle påført solcreme!) 

Ringmærkning (Kabeltromlen) 

Sangdrossel - 1

Solsort - 1

Bogfinke - 3

Jernspurv - 4

Munk - 4

Rørspurv - 4

Gærdesmutte - 6

Løvsanger - 10

Gransanger - 12

Rødhals - 27

Fuglekonge - 39 

SUM 111

Klik her for at se dagens observationer indtastet i Dofbasen af observatører i området 

Klik her for at se dagens observationer på dofbasen af Rovfugle i Skagen

Folk: Simon S. Christiansen, Lisa Vergin, Michaëla Berdougo, Jonas Pedersen, Rasmus Matthiesen-Juhl, Laima Bagdonaite,Sander Villumsen, Knud Pedersen, Jørgen Hulbæk, Erik Christophersen, Gunnar Simonsen og Mikkel Friborg Mortensen. 

Topskarv i farvandet

mandag 26. april 2021
af Sander Villumsen

Dagen startede med at jeg, Rasmus og Mikkel drog afsted mod Grenen 5.15 og vi var deroppe 5.30. Vi startede fint ud med godt vejr. Vinden fra tidligere dage havde tilsyneladende lagt sig, hvilket jo gjorde det meget mere rart at tælle trækfugle og observere. Og der blev da også nogle spændende observationer. Klokken ca. 6.45 kom en flot voksen topskarv trækkende mod NV tæt på land. Det blev også til 14 ringdrosler, en enlig huldue i en stor flok ringduer, et par syngende løvsangere. Jeg opdagede pludselig også en rørdrum som fløj op fra rørskoven syd for os (fedt!).

Da vi så kom hjem ved 10 tiden tog vi tre os så en kort lur, hvorefter Mikkel drog ud på en gåtur. Og han fik da set en flot sort glente som var sammen med en gruppe røde glenter (7 stk.). Jeg blev hjemme. Jeg var lidt for træt, så jeg blev hjemme.

Så senere på dagen skulle vi ud at handle ind til alle de lækre retter vi skal lave henover ugen. Vi fik købt en alverdens grøntsager, og vi havde lige poser nok til det hele.

 IMG 20210426 WA0004

Simon og Rasmus tog så senere til Flagbakken for at se den flotte nye informationstavle, hvorpå der er flotte billeder af de rovfugle man kan opleve under forårstrækket over Skagen. På den anden side af tavlen er der er kort over de kendte pejlemærker i Skagen, som man kan se fra Flagbakken. Der står også informationer om hvornår trækket kulminerer, og hvad man kan se under trækket. Der er også nogle få billeder af nogle andre store fugle, som man også kan se over Flagbakken. 

IMG 20210426 WA0001

Det var Jonas der lavede mad i dag. Han lavede en karryret med ris, som smagte rigtig godt. 

Og så da jeg skulle til at sætte mig at skrive denne blog, fik Mikkel øje på en mosehornugle oppe ad Fyrvej, så den blev de selvfølgelig lige nødt til at gå ud og kigge efter.

Laima og Michaela tog også ud på den første ringmærkning efter næsten en uge! Og vi skal ud igen og ringmærke i morgen, så det skal nok blive godt :)

Ringmærkning (Kabeltromlen):

Bogfinke - 1

Fuglekonge - 1

Gærdesmutte - 1

Gransanger - 2

Jernspurv - 6

Løvsanger - 1

Rødhals - 4

Rørspurv - 1

Sum: 17           

Folk: Simon S. Christiansen, Henning Ettrup, Jørgen Kabel, Igor, Michaëla Berdougo, Jonas Pedersen, Rasmus Matthiesen-Juhl, Mikkel Friborg Mortensen, Laima Bagdonaite og Sander Villumsen

Klik her for at se dagens observationer indtastet i Dofbasen af observatører i området 

Klik her for at se dagens observationer på dofbasen af Rovfugle i Skagen

Sunday is for singing

søndag 25. april 2021
af Laima Bagdonaite

Hey hey!! 

It was another sunny but cold morning! Mikkel, Rasmus and Jonas all went out observing and got quite cold in the strong wind! The numbers of birds were not very high, but they saw some nice species such as Little Gull (Dværgmåge), a female Pallid harrier (Steppehøg), a close Peregrine falcon (Vandrefalk) and Short-eared owls (Mosehornugle), just to name a few.

miblbe

Michaela and I enjoying the sunny Skagen.

 

Michaela and I slept in this morning, and did some office work such as sorting night recordings in the excel sheet, she also showed me how to enter Cormorant colony data. Then we decided to have a walk in the city center, so we went and explored Skagen a little. It was nice in the sun, we both bought some woolen socks and then had coffee in the sun on the way back.

skagen3

Back at the obs, our new volunteer Sander Vilhelmsen arrived and Anders and Elisabeth left. Thank you for your company and wishing you a nice spring! This coming week we will not have any new guests, leaving the apartment empty, thus Michaela and Jonas moved in there to have some more space for the next days. When we came back, we found a choir practicing in the observatory garden. In the evening they were shown singing on the national TV and Simon was interviewed about the work we do here at the station, and how amazing bird ringing and birds are!

Simon

Simon all ready for the TV interview.

inter

sim

In the afternoon I made some Excel spreadsheets to help organize our activities a little and started crocheting some fingerless gloves as the spring doesn’t seem to be rushing to arrive!

Tomorrow the wind will calm down a little, so Michaela, Jonas and I will be ringing at Kabeltromlen after almost a week without ringing!! 

Klik her for at se dagens observationer indtastet i Dofbasen af observatører i området 

 Klik her for at se dagens observationer på dofbasen af Rovfugle i Skagen

Folk: Simon S. Christiansen, Jonas Pedersen, Rasmus Matthiesen-Juhl, Mikkel Friborg Mortensen, Michaëla Berdougo, Sander Vilhelmsen, Anders og Elisabeth og Laima Bagdonaite.

 

En kold dag, og et farvel til Daniel

lørdag 24. april 2021
af Jonas Pedersen

Puha, det var koldt til morgen. Vinden var i nord og vi håbede på en albatros der ikke skulle komme. MEN vi var selvfølgelig nogle friske unge mennesker der skulle op og tælle morgenens fugle og det gik fint, de første par timer gave nogle suler og godt med småfugle, mest finker og engpibere, men der kom da også lidt ringdrosler. Vi havde igen nogle almindelige kjover og selvfølgelig et besøg fra Igor, Jørgen og Simon.
igordani

igoorrr

Vi var alle lidt ramte og kede af det idag for det var jo Daniels sidste dag, det var selvfølgelig noget vi har gået og været klar over men det gjorde det ikke mindre hårdt for Daniel, du bist sehr gutes, og vi kommer til at savne dig fandens meget. Lisa (tidligere frivillig) ankom og tog Daniel med til stationen.

unico (Daniel forvandlede sig til en smuk pingvin kort før han tog afsted)
Lige midt i det hele blev der meldt to hvide storke og det lykkede Simon og jeg at se dem laaaangt inde over byen. Rasmus tog afsted for at tilbringe noget tid med hans far og der kom da en fin mosehornugle ud af det.

Senere på dagen stod den på at få et overblik over den kommende CES ringmærkning ved Jennes sø, vi fik en fin rundvisning af Michael og blev orienteret om netbanerne osv. Vi var smarte og tænkte at vi efterfølgende ville tage et smut forbi skarvkolonien og fik gjort vores tællinger. Under moniteringen blev der meldt om steppehøg han rastende over nedermose. Mikkel tog derfor afsted for at se fuglen, han skulle dog desværre være blevet for kort efter trak den og Laima, Michaela og jeg så den super fint fra skarvsøen.

Efterfølgende tog vi ud på stranden for at se om der skulle være noget at se på. Vi fandt faktisk en død mallemuk som der nok var blevet afkræftet af den hårde vind og efterfølgende var drevet op på land. Den var i fin tilstand så den kom med hjem til fryseren.
Vi fandt også et opskyllet marsvin som mågerne rigtigt havde været igang med.

marsv

efterfølgende var det hjem og for mit vedkommende få en lille lur imens der blev lavet lækker mad.

Klik her for at se dagens observationer indtastet i Dofbasen af observatører i området 

Klik her for at se dagens observationer på dofbasen af Rovfugle i Skagen

Ringmærkning (Nordstjernevej):
Ringdue 1
Rødhals 1
Gransanger 1
Musvit 1
Bogfinke 5
Kvækerfinke 1
Grønirisk 1
Sum: 11

Folk: Simon S. Christiansen, Jonas Pedersen, Rasmus Matthiesen-Juhl, Daniel Bloche, Laima Bagdonaite, Mikkel Friborg Mortensen, Michaëla Berdougo, Jørgen Kabel, Igor, Michael Ancher, Anders og Elisabeth

Topskarv og andre fede fugle

fredag 23. april 2021
af Rasmus Matthiesen-Juhl

Morgenobs ved grenen stod på programmet da vi tidligt i morges ved 04.30-tiden stod op. Det var ikke så hårdt at komme op af sengen i dag som nogle af de andre dage, da vi skulle kigge efter sortbrynet albatros som i går var set ved den svenske vestkyst og senere på dagen set rastende ved Gilbjerg. Den dukkede desværre ikke op i dag (den må simpelthen komme imorgen ????) men vi så nogle andre fede fugle i stedet. Det blev bla. Til en del mallemukker, 17 ringdrosler, nogle seje almindelige kjover og 2 MEGA FEDE TOPSKARVER! Daniel og Michaela blev dog enige om at Igor var det bedste i løbet af morgenen.  På dagens morgenobs var vores mad sponsoreret af det grå fyr, vi fik i går aftes nemlig alle de overskydende sandwich som de ikke fik solgt. De var til stor glæde for alle og især Jonas elskede dem, se selv hans glade ansigt nedenunder - det da kan man da kun blive i godt humør af!

lykkelig Jonas

Desuden havde Jonas flottet sig i dag da han havde medbragt den legendariske feltroulade (en klassiker på alle DOFUNG ture) på Grenen. Jeg er imponeret over hvor lige og præcist du skar den Jonas, det må jeg alligevel give dig.  

Som den kunstner jeg nu engang er har jeg selvfølgelig givet mig i kast med nogle yderst detaljeret tegninger nede i Birders Club. Det har kostet blod sved og rigtig mange tårer, da jeg aldrig kunne få det til at ligne det jeg prøvede på. I kan jo selv prøve at gætte jer frem til hvilke fugle jeg har ”forsøgt” at tegne. Det skal lige siges at det er de 3 fugle tegnet med blå.

smukke tegninger

Jeg gik senere på dagen en tur over storsig - gennem ellekrattet - ud omkring grenen og så hjem af stranden. Det blev ikke til mange fugle, men så da alligevel fiskeørn og fjeldvåge. Jeg glæder mig til at gå denne tur i Maj og Juni hvor der er chance for at finde hvad som helst. Vi går jo på stationen og drømmer lidt om en pileværling, det kunne være fedt! Jeg fik her til aften også sagt hej til min far, der er kommet langvejs fra. På dagens aftenmøde var der ikke vildt meget at fortælle fordi vi har lavet det samme alle sammen, men Anders og Elisabeth kunne dog fortælle om deres tur ned af kysten. Daniel bruger sin sidste aften på at lave pizza til alle, og de dufter sindsygt godt! Jeg vil runde bloggen af for i dag da vi snart skal spise og på hovedet i seng lige bagefter - Vi ses i felten i morgen!

Dagens Ringmærkning: Ingen rinmærkning idag

Klik her for at se dagens observationer indtastet i Dofbasen af observatører i området 

Klik her for at se opsummeret observationer af rovfugle i Skagen

Folk: Simon S. Christiansen, Jonas Pedersen, Rasmus Matthiesen-Juhl, Daniel Bloche, Laima Bagdonaite, Mikkel Friborg Mortensen, Michaëla Berdougo, Jørgen Kabel, Igor og Anders og Elisabeth

Windy morning obs, night recordings, and cleaning day

torsdag 22. april 2021
af Michaëla Berdougo

Hi folks :)

Hope you are all having an incredible week!

Mikkel and Rasmus went to Verdens Ende 1 on this sunny, but very windy and cold morning. They had an old female Pallid Harrier (Steppehøg) which was Mikkel's first ever!! He managed to identify it before it got called out on Zello so he was really happy. :) Other highlights were Northern Fulmar (Mallemuk) and Arctic Skuas (Almindelig kjove).
On our side, most of us were able to sleep in today, including Jonas who is usually always out observing! It's only his second sleeping in, in nearly two months... :|
We had some nice breakfast (tortilla wrap with banana, peanut butter, jam, chocolate, shredded coconut, maple syrup, and cinnamon) and then worked on fixing one of the broken dressers so that Rasmus could finally have somewhere to put his clothes in! We moved it from one room to the other and are now all set for the rest of the season. :)
Following that, Jonas and I worked on two different nights of nocturnal migration recordings with analysing calls and entering data on Trektellen, while Laima worked on the Blackcap ageing video, and Daniel worked on organising the picture archive.

20210422 201706
Jonas working on the night recordings

When we were done, I cut Daniel's hair (so much pressure here) but it turned out pretty good! WhatsApp Image 2021 04 22 at 20.41.13

The afternoon consisted of cleaning the apartment, the lab, and the attic. It took us slightly less than two hours but was very satisfying. :) We then had an early evening meeting, after which we all did our own thing. Rasmus cooked a very nice curry, and we are now finishing tasks and relaxing a bit.

Today wasn't as exciting as previous days, but resting was very much needed after some full-on days.

Plover

Wishing you a lovely end of the week, be safe, and talk to you soon!

Klik her for at se dagens observationer indtastet i Dofbasen af observatører i området 

Klik her for at se opsummeret observationer af rovfugle i Skagen

Folk: Simon S. Christiansen, Jonas Pedersen, Rasmus Matthiesen-Juhl, Daniel Bloche, Laima Bagdonaite, Mikkel Friborg Mortensen, og Michaëla Berdougo

Blæsende dag - lidt men fedt

onsdag 21. april 2021
af Mikkel Friborg Mortensen

I dag startede med at Jonas og jeg tog på Verdens ende for at tælle træk. Det blæste en hel del og det satte lidt en stopper for det gode træk fra land, havfuglene kom der tilgengæld lidt af og vi fik nogle ret tæt på land bl.a. Almindelig kjove hele tre styks på en gang næsten inde ved stranden, mega fedt! Selvom der ikke kom særligt mange fulge over land, var vi så heldige at være omgivet af havørne hele dagen, hele 7 stk, som blev blæst ud på Grenen af den hårde vind. Så dem fik vi både flyvende, rastende og helt tæt på! (billede af Laima Bagdonaite)

Havorn 2K 21 4 2021

De fleste var ungfugle men der var god mulighed for at lære lidt om aldersbestemmelse med hjælp fra Jørgen Hulbæk, det samme gjaldt de enkelte Blå Kærhøge som og røg ud på Grenen i dag. På grund af blæsevejret endte vi alle frivillige ude og kigge på træk, Rasmus, Daniel, Laima og Michaela stødte til efter de havde prøvet at fange Sandløbere på stranden uden held, men endte derfor også med at få det fede ørne helt tæt på (billede af Daniel Bloche). Det samme gjorde vores gæster fra lejligheden ved siden af, Anders og Elisabeth, som efter at have gået den lange tur ud på Grenen, hen til Sandormesporet og ud på Verdens ende og stødte til i løbet af formiddagen.

Grouppicture 21 4 2021

Simon lavede en podcast sammen med Ottenby og Lista Fuglestationer som nok bliver udgivet til fuglefestivalsdagene, spændende!

Efter middagen gik stille og roligt, da der ikke var nogle fugle arbejdede vi  hver i sær med forskellige ting på computerene. Daniel, Rasmus og jeg endte ude ved Skarvsøen for at notere status på kolonien, der var nu allerede flere fugle som så ud til at ligge på æg og helt op til 60 reder i alt med fugle i! 

Men lige før det tog jeg selv ud og cykle en tur først på eftermiddagen, hvor jeg ville kigge efter en Vendehals som der var meldt ud i går eftermiddags. Der var ingen Vendehals at finde i dag, men jeg nåede ikke langt på cyklen før jeg så en stor fugl over mig! Jeg fik store øjne da det viste dig at være en ung (2. kalender år) Kongeørn der lå lige over hovedet på mig! Jeg meldte den ud og den blev set over Skagen by på vej sydpå igen. Jeg fandt senere ud af at det var set flyve nordpå fra Hulsig hede kl. 13:21 og forbi mig 13:45 og tilbage på Hulsig kl. 14:14 - Helt fantastisk at kunne følge hvor hurtigt sådan en fugl kan bevæge sig over en distance på i alt 30-40 km bare lige for at tage ud og vende, fantastisk! 

Det blæste for meget til at kunne ringmærke i dag, derfor fugle ringmærket = 0.

Folk: Simon S. Christiansen, Anders og Elisabeth, Jørgen Hulbæk, Michaëla Berdougo, Jonas Pedersen, Rasmus Matthiesen-Juhl, Daniel Bloche, Laima Bagdonaite og Mikkel Friborg Mortensen.

Klik her for at se dagens observationer indtastet i Dofbasen af observatører i området 

 Klik her for at se dagens observationer på dofbasen af Rovfugle i Skagen


1   |  2  |  3     NÆSTE